• Novinky

          • Koncoročná akadémia
            • Koncoročná akadémia

            • Milí rodičia a priatelia školy!

              Srdečne vás pozývame na slávnostnú akadémiu žiakov našej školy. Touto cestou sa chcú nielen vám, ale v prvom rade pani riaditeľke, p.učiteľkám a p. asistentkám poďakovať za úsmev, dobré slovo, pohladenie a všetky vedomosti, ktoré im za tento školský rok odovzdali a do srdiečok zapísali.

              Slávnostná akadémia sa uskutoční:

              Dátum: 27.jún

              Čas: 9:00

              Miesto: KD Markovce

              Tešíme sa na vás!

          • Didaktické hry
            • Didaktické hry

            • Piatok 21. júna sme sa s našimi žiakmi zúčastnili didaktických hier v prírode. Aj napriek tomu, že bolo veľmi horúce ba až dusné počasie, sme si zopakovali pravidlá cestnej premávky pre chodcov, rozprávali sme sa o tom, prečo a na aké účely na poliach pestujeme pšenicu či kukuricu. Okrem toho sme si na ihrisku precvičili aj naše pohybové schopnosti a prežili tak príjemné dopoludnie.

          • Športová olympiáda základných škôl
            • Športová olympiáda základných škôl

            • 5. júna sa na futbalovom ihrisku v Tušiciach konal XIII. ročník športovej olympiády žiakov základných škôl.

              Našu školu reprezentovalo 6 žiakov. Získali 1 zlatú a 4 bronzové medaile.

              Umiestnenie:

              Viktória Matuchová: 1. miesto v preskokoch cez švihadlo

              Július Kináč: 3.miesto v hode na kolík

                                      3.miesto v preskokoch cez švihadlo

              Irena Dadučová: 3. miesto v preskokoch cez švihadlo

                                           3. miesto v behu na 50 metrov

               

              Všetkým žiakom, ktorí reprezentovali  našu školu patrí naše blahoželanie a veľké ĎAKUJEME!

          • Škola v prírode 2019
            • Škola v prírode 2019

            • Aj napriek sychravému počasiu sa minulotýždňový pondelok niesol v znamení dobrodružstva, očakávania a príjemneho šteklenia v žalúdku. Čakal nás totiž celý týždeň školy v prírode. Žiakov tretích a štvrtých ročníkov si prevzali pani učiteľky a výprava za neznámym dobrodružstvom sa mohla začať. 

              Privítal nás hotel Energetik na Zemplínskej Šírave a okrem neho aj noví kamaráti z ďalších dvoch základných škôl. Celý pobyt sa niesol v duchu rómskej kultúry. O program a zábavu sa postarali naši animátori Adam a Maroš. 

              Nelenili sme a každý deň sme spoznávali okolie Šíravy či Morského oka. 

              Bol to zaujímavý týždeň ďaleko a zároveň blízko domova. Týždeň plný všelijakých zážitkov, hier, aktivít, ale aj opekačky. Týždeň, ktorého žážitky sme si zakresľovali do našich skicárov. Týždeň, ktorý sme na konci pobytu spoločne vyhodnotili. Týždeň, s ktorým sme sa rozlúčili veselou závavou a týždeň, ktorý nám budú všetci závidieť, ale na ktorý my nikdy nezabudneme.

          • Vytvor si darček s mamičkou
            • Vytvor si darček s mamičkou

            • Pod týmto názvom sa nieslo dnešné dopoludnie, ktoré patrilo len vám, mamy, mamky, mamičky. Vám a vašim deťom, ktoré boli hrdé a oči im žiarili očakávaním a nedočkavosťou, aký darček sa im podarí spoločne s vami vytvoriť. Veru, boli to krásne papierové ruže, tašky s farebnými odtlačkami rúk, pestrofarebné obrázky z korálok či veselé a uletené balóny. 

              Ďakujeme, že ste prišli dnes medzi nás. Že ste nám darovali čas... Pretože čas je to najcennejšie, čo môžete vy, mamky, svojím deťom dať... A vaše deti vám to nikdy nezabudnú, pretože mama je tá, ktorá nás od prvej chvíle milovala... A my ťa dnes, Bože, prosíme, pre jej ľudskú lásku, požehnaj ju tou Božou...

          • 26.4. Deň Zeme
            • 26.4. Deň Zeme

            • Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista Gaylord Nelson. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytované Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

              Každoročne si Deň Zeme pripomíname kreslením na chodník. Počasie nám prialo, slniečko nás šteklilo na tvári a aj preto pod rukami našich žiakov vznikli tieto krásne výtvory. Čo poviete? 

          • Slávik Slovenska ´19
            • Slávik Slovenska ´19

            • Aj tento rok sme vrámci školského kola speváckej súťaže Slávik Slovenska privítali nádejných budúcich spevákov. Piatok 12. apríla sa postavili na javisko kultúrneho domu a potešili nás svojím spevom. Tento rok sa súťaže zúčastnilo rekordný počet žiakov. Každý súťažiaci bol odmenený krásnym diplomom a zaujímavou cenou.

              Víťazmi sa stali:

              1.miesto: Juraj Kináč (ŠT2)

                              Irena Dadučová (3.A)

              2.miesto: Tomáš Kináč (ŠT2)

                              Stanislav Kináč (2.A)

              3.miesto: Mário Baláž (4.B)

                              Zuzana Kináčová (4.A) 

          • Návšteva ornitológa
            • Návšteva ornitológa

            • Keďže sme si nedávno nemohli nevšimnúť prílet žeriavov na naše územie, ktoré sú jasnou predzvesťou príchodu jari a keďže včera, 1. apríla bol Medzinárodný deň vtáctva, privítali sme aj my v našej škole známeho ornitológa Ing. Mateja Repela PhD zo Štátnej ochrany prírody SR, ktorý nám ochotne porozprával o znakoch vtákov, o tom, kde žijú, čím sa živia, ako ich môžme a mäme chrániť, kam a prečo niektoré druhy v zime odlietajú a veľa veľa iných zaujímavých informácií. Po prednáške bola krátka beseda a žiaci sa zvedavo pýtali tie najrozličnejšie a miestami aj najprekvapujúcejšie otázky.

          • Veľkonočný príbeh v podaní našich štvrtákov
            • Veľkonočný príbeh v podaní našich štvrtákov

            • Poznáte skutočný príbeh Veľkej noci? A jej skutočný zmysel? Nie? Naši šikovní chlapci štvrtáci vám ho radi vyrozprávajú! Porozprávali ho dnes aj nám! S pomocou p.asistentky Vaľovskej a krásnych obrázkov nás pútavo previedli celým veľkonočným trojdním. Ďakujeme za vašu kreativitu, odvahu a snahu podeliť sa aj s nehmotným bohatstvom.

          • Hviezdoslavov Kubín 2019
            • Hviezdoslavov Kubín 2019

            • Pavol Országh Hviezdoslav je najväčším slovenským básnikom. Bol nielen básnikom, ale aj prozaikom, dramatikom a prekladateľom. Je považovaný za jednu z vedúcich osobností slovenskej literatúry a slovenskej kultúry vôbec. Na jeho pamiatku a počesť sa každý rok koná súťaž v prednese poézie alebo prózy – „Hviezdoslavov Kubín“.

              Nebolo tomu inak ani tento školský rok a 28. marca naši žiaci prednášali, súťažili a potešili svojich spolužiakov a celý pedagogický zbor svojím prednesom. Každý súťažiaci zožal veľký potlesk.  A ako sa umiestnili? 

              1.miesto:    Lívia Kináčová, 4.A

                                Jasmina Dunková, 1.A

              2.miesto:    Katrina Kaloková, ŠT2

                                 Stela Kináčová, 2.A

                                 Jasmine Čižmárová, 1.A

              3.miesto:    Tomáš Kináč, ŠT2

                                 Stanislav Kináč, 2.A

              Blahoželáme a tešíme sa na vás o rok!

          • Zápis do 1.ročníka ZŠ na školský rok 2019/2020
            • Zápis do 1.ročníka ZŠ na školský rok 2019/2020

            • ZÁPIS  detí do 1. ročníka

               

              narodených od 1.9.2012 do 31.8.2013

               

              V súlade s zákonom č. 596/2003 Z.z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 o základnej škole a zákona č. 245/2008 Z.z.. o sústave základných a stredných škôl (Školský zákon), hlavne § 20 uvedeného zákona - Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa  na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole.

               

              Kedy sa zápis uskutoční ?

                                 Dátum:                12.apríla 2019 (piatok)

                                 Čas:                     8,30 hod.

                                 Miesto:                ZŠ Markovce

              So sebou si doneste :

              1. Platný občiansky preukaz                 
              2. Rodný list dieťaťa                    
              3. Kartičku poistenca (dieťaťa)

               

              NEZABUDNITE  so sebou zobrať aj budúceho školáčika, čaká ho milé prekvapenie !

          • 22.3. Svetový deň vody
            • 22.3. Svetový deň vody

            • Voda je zdroj života, je najrozšírenejšou látkou na Zemi a neodmysliteľnou súčasťou nášho života. Je to chemická zlúčenina vodíka a kyslíka. Je základnou podmienkou pre existenciu života. Je bezfarebná a číra kvapalina bez zápachu a chuti. V prírode sa vyskytuje v troch skupenstvách: v pevnom (sneh a ľad), v kvapalnom (voda) a v plynnom (vodná para).

              Je najrozšírenejšou látkou na povrchu Zeme. Je podstatnou zložkou biosféry a má popri pôde prvoradý význam pre zabezpečenie výživy ľudstva. Tvorí 70% ľudského tela a je nevyhnutná pre rastliny a živočíchy.

              A preto, že je pre nás tak veľmi dôležitá, sme na našej škole zorganizovali "Modrý deň". Všetci, od žiakov až po p.učiteľky a p.asistentky sme do školy prišli oblečení v modrom. 

              Počas 4. a 5.vyučovacej hodiny nám p.učiteľka Šutajová vysvetlila význam a obeh vody v našom živote a p.učiteľka Hreňová nám spolu so žiakmi 2.špeciálnej triedy pripravila zaujímavú ochutnávku rôznych minerálnych vôd, ktoré máme u nás doma, na Slovensku. Aj žiaci z materskej školy sa zúčastnili nášho Modrého dňa. Ďakujeme v prvom rade našej p.riaditeľke, ktorá pre nás minerálne vody zabezpečila. Na zdravie! 

               

          • Oznam: Chrípkové prázdniny
            • Oznam: Chrípkové prázdniny

            • Riaditeľstvo základnej školy Markovce v súlade s Metodickým usmernením MŠVVaŠ SR č.15/2005-R čl.5 ods. 2/c a na základe odporúčania RÚVZ Michalovce prerušuje výchovno-vzdelávací proces v základnej škole z dôvodu epidemického výskytu chrípkového ochorenia od 11.2.2019 do 15.2.2019. Nástup do školy je v pondelok, po škončení jarných prázdnin 25.2.2019.

          • Karneval - 31.1.2019
            • Karneval - 31.1.2019

            • Posledný januárový deň sme si spestrili veselým karnevalom plným rezkej hudby, súťaží a zábavy. Stretli sme tam princezné, Červenú čiapočku s vlkom, muchotrávky, kvietky, či tanečnice. Zatancovali si s nami aj naše pani učiteľky, asistentky, ktoré nám kultúrny dom aj pestro vyzdobili. Domov sme si odniesli okrem polročného vysvedčenia aj pestrofarebné balóny a úsmev na tvári. 

            • VIANOČNÉ PRÁZDNINY

            • Vianočné prázdniny sa začínajú 23. decembra 2018 (nedeľa) a končia 7. januára 2019 (pondelok). Školské vyučovanie sa začne 8. januára 2019 (utorok).

          • ...na Luciu trošku inak...
            • ...na Luciu trošku inak...

            • 13. decembra má meniny Lucia. Prvá Lucia žila veľmi dávno, v časoch, keď ešte viera v Boha bola zakázaná. Hoci Lucia pochádzala z bohatej rodiny, svoje veno rozdala chudobným. Odmietla sa vzdať svojej viery a preto radšej zomrela. 

              Meno Lucia znamená svetlo. Pred Vianocami máme najkratšie dni a najdlhšie noci. A takto si na Luciu pripomíname, že aj keď je vonku tma, svetlo viery nám môže svietiť stále...

    • Kontakty

      • Základná škola, M A R K O V C E 31
      • 0903 410 431
      • Markovce 31, 072 06 072 06 Markovce Slovakia
      • 00325481
      • 2020739028
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje